Barnedåbsgaver til tiden

Barnedåbsgaver har stort set ikke ændret sig, siden gamle dage. Symbolikken er den samme og flere af de ting, der historisk set er faldet i god jord hos forældre og børn til en dåb, er stadig helt de samme, men der er dog også kommet nye ting til og mere moderne traditioner bliver skabt løbende.

Skal man finde på en god barnedåbsgave, kan man altså sagtens både fastholde gammel skik, men også vælge en smule mere moderne. Det vigtigste er at give det lille barn noget, som, forhåbentlig, også ville kunne glæde vedkommende som årene går og gerne helt frem i det voksne liv. Dette er lidt af en udfordring for giveren, men er slet ikke umulige at finde i velassorterede butikker online, der har gjort sig til specialister i netop denne særlige og vigtige niche indenfor gaver.

Barnedåbsgaver må gerne være gaver for livet

Hvordan giver man et lille barn, der slet ikke kan forstå, hvad der foregår, noget, som han eller hun med sikkerhed bliver glad for at eje i mange år? Det gør man bedst, ved at vælge noget, som ikke har en ”udløbsdato” i udtrykket og er fremstillet til, i hvert fald i de yngre år, at kunne risikere at få en hård medfart, uden at gå i stykker. Pyntegenstande til småbørn bør altid vælges, så forældrene ikke får dårlige nerver, den dag de bliver interessante at pille lidt ved.

Det mest oplagte at forære børn, er legetøj, men den slags, vil altid kun blive brugt i begrænset periode, for senere at blive gemt væk eller måske endda kasseret. Derfor er det ikke så smart at vælge, hvis man vægter at gaven skal være bevaringsværdi og tiltalende på længere sigt.

Barnedåbsgaver  i sølv, guld eller andre metaller kan holde til det hele, både at blive brugt og leget med, selvom det måske ikke helt er meningen. Denne slags kvalitetsgaver har ikke udelukkende en dekorativ funktion, med mindre det er smykker, men kan sagtens have en praktisk anvendelse og være bestik, krus, fotoalbum, sparebøsser, dåbsrør, flagstænger og meget andet fint.

Barnedåbsgaver til drenge og piger

Man kan vælge gaver af mere aller mindre kønsspecifik karakter. Når børn er helt små, er det som regel svært at kende forskel på deres køn og derfor er mange forældre glade for ting, der tydeligt signalerer ”dreng” eller ”pige”.  Noget, som flertallet også bliver rørte over, er barnedåbsgaver med masser af personlighed og af en unik karakter. Indgravering af barnedåbsgaver giver alting dette og medvirker uden tvivl til at højne tingene og gøre dem til ekstra gode minder. Selvom mange forældre tit laver en udførlig ønskeseddel på den lilles vegne, så falder overraskelser, der rækker ud over mor og fars fantasi, som oftest, altid i god jord.

Dåbsgave til drenge kan f.eks. være flotte sparebøsser udformet som biler, tog og den slags. Smykker, som en navnehalskæde, er også en moderne mulighed. Oplagte dåbsgaver til piger, som man skal styre udenom til det modsatte køn, er smykker med sten og fine smykkeskrin.

Skriv et svar