Eurovision: Francesco Gabbani er bookmakernes (klare) favorit

Eurovision Song Contest er som bekendt lige om hjørnet, og Italien står lige nu som den ultimative favorit til at vinde. Bookmakerne har talt, og de tror på Francesco Gabbani. Faktisk giver han kun odds 2,20 for at sejre – og det i et felt med pt. 37 deltagere.

Kunne du også godt tænke dig at vide mere om ham, og hvorfor han er så populær? Så læs med her, og få svar på nogle af dine spørgsmål.

Multitalent kan løbe med Eurovision-titlen

Francesco Gabbani – den italienske repræsentant for dette års Eurovision Song Contest – er født i 1982, og det er af hans venner og familie altid blev spået, at han en dag ville blive musiker. Han er vokset op med musik, blandt andet fordi hans forældre havde deres egen musik-forretning med en lang række instrumenter til rådighed.

Som sanger, lyriker og komponist er Francesco et multitalent, der blandt andet tidligere har vundet Sanremo to gange i streg – Italiens største sangkonkurrence. Her fik hans hit Occidentali’s Karma guld på under en uge og dobbelt platin indenfor en måned – musikvideoen havde desuden intet mindre end 50 millioner seere på Youtube. Generelt har Francesco en del års musikkarriere bag sig, så at synge og performe er ikke ligefrem nyt for den italienske popstjerne. I 2010 forlod han sit band Trikobalto for at jagte solokarrieren. Han udgiver desuden snart sit tredje soloalbum. Men det er alligevel noget helt særligt for Francesco Gabbani at skulle repræsentere sit land under 2017’s Eurovision Song Contest.

“Made in Italy” skal bane vejen ved Melodi Grand Prix’et

Jeg tror fuldt ud på ”Made in Italy”-kvalitet, og jeg vil gøre mit bedste for at blive en værdifuld repræsentant for mit land, udtaler han til folkene bag Eurovision.

Spørger man Francesco Gabbani ind til det mest interessante ved hans optræden, svarer han:
– Lyrik, melodi og en catchy rytme. Om du kan lide sangen på grund af teksten eller på grund af melodien og rytmen, det er ligegyldigt for mig. Det er en sang, som fungerer på mange niveauer. Den krydser grænser, som vi siger i Italien. Forskellige kulturer og lande vil elske den, for den appellerer til alle aldre og bringer musikelskere sammen.
Som alle andre kunstnere har Francesco Gabbani selvfølgelig en rutine, før han går på scenen. Men den indebærer ikke ligefrem dybe vejrtrækninger eller gruppekram med bandet. Lige før han går på, har han nemlig alt for travlt med bare at rumme panikken og spændingen, som han udtrykker det. Derfor har han ikke tid til nogen som helst “ordentlige” ritualer og er heller ikke på nogen måde overtroisk, som han siger, at mange andre kunstnere kan have tendens til, når de er lige ved at skulle på scenen.

Læs også: Odds på Eurovision 2017

Familien står bag Francesco og favoritnummeret

Det er dog ikke kun Francesco selv, der star bag nummeret, han skal optræde med til Eurovision. Filippo Gabbani, Francescos lillebror, startede allerede som helt lille med at spille trommer – han gik tidligt i sin fars fodspor. I gymnasiet startede han sit første band, og i 2012 blev han trommeslager for Francesco på hans debut soloalbum. Luca Chiaravalli er en af de største musikproducere og er blandt dem, der står bag sangen. Det samme gør Fabio Ilacqua, som er sangskriver. Alle bidrager de med hvert sit til Eurovisions foreløbige storfavorit.

Skriv et svar