Siger bilen en mærkelig lyd?

Eller måske den er begyndt at opføre sig anderledes end det plejer. Så kan det være det er fordi en af de mange forskellige dele af bilen er gået i stykker, og bør skiftes. Her får du et indblik i nogle af de ting der af og til går i stykker eller slides op i biler, samt hvad de er vigtige for.

Tandrem

En tandrem er en yderst vigtig del af motorsystemet i bilen. Den fungerer lidt som bilens hjerte, og sørger for at holde hele motoren kørende. Tandremmen kan springe af forskellige årsager, men skulle uheldet være ude, kan det bevirke stor skade på motoren. Den slags kan hurtigt blive dyrt, hvorfor det er vigtigt at overholde skifteintervallet for tandrem. Det er muligt at få din tandrem skiftet hos et autoriseret autoværksted, så du skal ikke selv makke med det.

Bremser og bremseskiver

Forestil dig at køre en bil uden bremser. En yderst skræmmende tanke i virkeligheden, ikke? Bremserne er nemlig afgørende for både din og andres sikkerhed i trafikken, hvorfor det også er så altafgørende at de fungerer optimalt. Bremserne fungerer ved at skabe et tryk ned gennem systemet, således at bremsevæske presses ind i bremsekaliberen, hvor der endnu presses mod bremseskiven – der standser bilen. Bremser bør tjekkes løbende, således at slid over tid opdages og kan vedligeholdes og af og til skiftes.

Bilbatteri

Hvis du en dag oplever, at din bil ikke vil starte, når du beder den om det, så kan det være et fladt batteri, der agerer skurk. Over tid vil dit batteri slides, akkurat som andre dele af bilen vil det. Sjældent er det noget man opdager dog, da det ikke er lige så synligt, som for eksempel et slidt dæk. En god idé er derfor at køre til tjek hos et autoværksted!

Skriv et svar