Det skal du huske, når du skal på camping

Der er en del ting man skal huske, når man skal på camping, og derfor har vi her lavet en lille oversigt over nogle af de ting, som du skal huske at tænke på, når du skal på camping.

Undersøg campingmulighederne

Det er vigtigt, at I har undersøgt om campingpladsen, hvor I har tænkt jer at campere, er en godkendt campingplads. På danskecampingpladser.dk kan I danne jer et overblik over godkendte campingpladser i Danmark, hvor mange stjerner campingpladserne har fået, og hvilke oplevelser man kan få, når man er på camping. Det er eksempelvis muligt at kombinere camping og wellness, camping og cykelferie, camping og vandring og meget mere. Der er rig mulighed for at få en masse fede oplevelser, mens man er på camping, og det er helt op til en selv, hvordan campingturen skal forløbe og fyldes med oplevelser.  

Få styr på afgifter og regler

Specielt hvis du har planlagt at køre til udlandet og campere så bør du inden afrejse have tjekket op på afgifter, som I kan komme til at betale på turen. Du skal blandt andet betale afgifter for at køre på nogle specifikke europæiske motorveje. Tjek grundigt op på disse afgifter, da der ikke er noget mere øv end uforudsete afgifter, der ødelægger feriebudgettet. Du skal også være opmærksom på reglerne i de forskellige lande – der kan eksempelvis være regler om, at du skal have to advarselstrekanter med i bilen, når du kører med campingvogn. Og til sidst – husk selvfølgelig også at medbringe registreringsattest på både bil og campingvogn.

Husk at få et campingpas

På de fleste danske campingpladser skal du have et campingpas. Campingpasset kan du enten anskaffe dig på selve campingpladsen eller online. I andre lande er der campingpladser, hvor et campingpas simpelthen er obligatorisk, og i nogen lande giver et campingpas faktisk rabat, så det er vigtigt at tjekke op på disse ting inden afrejse. 

Afprøv jeres campingudstyr inden turen

Det kan på det varmeste anbefales at få afprøvet sit campingudstyr inden afgang til campingpladsen. Hvis man ikke er sikker på, hvordan udstyret virker, så risikerer man at stå i flere timer og prøve at få sat telt op eller forsøge at få gang i grill eller gasbrænder, så at I kan lave noget mad. Det er specielt ikke en fed oplevelse, hvis klokken i forvejen er mange, når man når frem til campingpladsen, og alle er trætte og sultne. Derfor kan det virkelig betale sig at prøve at sætte tingene op derhjemme, inden man tager afsted mod campingpladsen. 

Lav en tjekliste over alt I skal have med på camping

For at gøre tingene mere overskuelige og for at være sikker på at I får alt med, når I skal på camping, så lav en liste over hvad I skal have pakket til turen, og hvad I skal have styr på, inden I tager afsted. Del eventuelt pakkelisten op i kategorier, så at den bliver nemmere at overskue. Eksempelvis kan I lave en pakke-kategori, der hedder ’køkken’, hvor alt det køkkenudstyr, I skal have med på camping er listet, eller I kan lave en kategori, der hedder ’hygge’, hvor I skriver alt det ned, som I skal have med til at underholde jer med som bøger, brætspil eller iPads.

Mangler du udstyr til camping? Så hop ind på friluftsnoerd.dk. Her finder du alt det udstyr, du skal bruge, når du skal på camping.

Skriv et svar