Guide: 2 simple råd til en bedre bolig

Som boligejer har man en klar interesse i at vedligeholde sin bolig, så den altid er i bedst mulig stand. Det har man af investeringsårsager, men det har man også i kraft af den status, boligen har som hjem om opholdssted for en selv og familien.

Af netop sidstnævnte årsag er der da også et større incitament for, at man bør have fokus på vedligeholdelsen af sin bolig i dagligdagen. Og gør man ikke dette, kan det altså have konsekvenser for det image og den prestige, man forsøger at oppebære. 

Men det kan være svært hele tiden selv at være opmærksom på, hvad man i vedligeholdelsesøjemede kan gøre, for at ens bolig og hjem hele tiden står skarpt. Og derfor har vi da også her i denne artikel taget fat i to af de vedligeholdelsesarrangementer, man med fordel kan overveje i stort set alle tænkelige boligscenarier.

1) Algebehandling

Den første vedligeholdelsesopgave, vi tager fat på i artiklen her, er i forhold til bekæmpelse af algevækst. For uanset om du ejer et rækkehus eller en strandvejsvilla, risikerer du nemlig at blive ramt af en grim og uhumsk algevækst på alle overflader, der har berøring med fugt. Og det gælder faktisk mere eller mindre alle fliser eller vægge, man måtte have i et hjem.

Det trælse ved alger er ikke kun, at deres tilstedeværelse virker uhygiejnisk og grim. For udover dette nedbryder de nemlig også fugerne i husets vægge, så man risikerer at skulle erstatte disse med tiden. 

At komme sit algeproblem til livs er dog ikke specielt svært. Og heldigvis for enhver boligejer er der da også udviklet remedier og kemikalier, der nemt og uden den store investering kan hjælpe ift. både behandling af og forebyggelse mod algetilvækst. Og har man ikke selv lyst til det, kan man jo altid vælge at få foretaget en professionel algebehandling

2) Behandling af træværk

Ligesom med algerne er det også altid en fordel at være en smule opmærksom på tilstanden af det træværk, man måtte have på sin ejendom eller på de tilstødende udendørsarealer. For selvom man måske allerede har behandlet sin træoverflade ved opsætning eller løbende, tager det ikke lang tid, førend råd og fugt kan have uhelbredelige konsekvenser på træværket. 

Behandler man sit træværk med en effektiv kvalitetsmaling, kan man dog ofte regne med, at denne sikrer træets holdbarhed i op til flere årtier. Og selvom man måske ikke har bygget sit plankeværk af det fineste egetræ, er det alligevel muligt at have et sundt træværk i rigtig mange år, uden at man egentlig skal gøre yderligere.

Er man dog ikke så glad for at skulle male sit træværk, er det også muligt at finde mere eller mindre 100% diskret træbehandlende lak, der også har samme effekt som den føromtalte maling. Og så kan man faktisk have et træværk i naturlige nuancer, uden at det så skal betyde, at man er nødsaget til at skifte det ud med jævne mellemrum for at bibeholde træets naturlige look.

Skriv et svar