En slankekur er ikke kun en nedsætning af ens kalorie indtag

Der er mange der tror, at de skal tabe sig ved at spise meget mindre end de plejer. Dette er dog sjældent den mest effektive løsning, det er usundt for kroppen og det er en ubehagelig måde at tabe sig på. Sult er en meget ødelæggende faktor i forbindelse med en slankekur. Det er helt normalt at man bliver sukkertrængende i løbet af en dag, og jo mere sulten man er, des mere sukkertrængende bliver man. Dette er der en helt naturlig årsag til, og det er at når kroppen føler sult begynder den at tærer på de depoter som man har opbygget i kroppen. Denne tæring kræver energi, og man kan derfor føle sig træt og dvask. Rent sukker bliver utroligt let forbrændt, og giver et kæmpe stort energi-boost fordi de kræver meget lidt energi at forbrænde. Hvis man føler sig træt og dvask, får man derfor en trang til sukker, fordi det er et helt naturlig kick af energi til kroppen.

Undgå sukkertrangen ved at spise godt

Det er ikke altid den rigtige løsning at spise småt hvis man vil tabe sig, tvært imod. Det er bevist at det er vigtigt at sørge for at spise godt i forbindelse med en slankekur, for at opnå den mest optimale effekt. Tricket er at man skal spise sundt og varieret. På denne måde serverer man en blandet energikilde til kroppen, og den har alt det den skal bruge til de forskellige situationer som man udsætter kroppen for i løbet af en dag. Sult er det der giver kroppen mest lyst til hurtig og nem energi, og derfor er det vigtigt at undgå sulten, og sørge for at spise sundt og varieret i løbet af dagen.

Respekter kroppens energibehov, især hvis du træner

Det er en god ide at supplere ens slankekur med træning. Der er dog mange der begår den fejl, at de ikke spiser det de skal i forbindelse med den øgede træningsmængde. Jo mere fysisk aktiv man er, jo mere energi har kroppen også brug for. På internettet kan finde en energibehov beregner, hvor man kan udregne lige præcis det energi behov man har, ud fra køn, alder, træningsmængde, træningsform osv. På disse hjemmesider kan man også ofte finde et direkte URL som kan føre en videre til relevante internetsider som kan hjælpe en i forbindelse med et vægttab. En sådan energibehov beregner kan give en svar på, hvor mange kalorier man har brug for i løbet af en dag, samt hvor meget af det der skal være fedt, sukker, proteiner, kulhydrater osv. Ud fra sådan en beregner kan man lægge en kostplan. Denne energibehov beregner udregner typisk ens ligevægtsindtag, hvilket betyder hvor meget man skal spise for at beholde ens vægt og ikke tage på. Hvis man ønsker at tabe sig skal man lægge en kostplan som har et lidt lavere kalorieindtag i løbet af dagen, på denne måde vil man teoretisk set have tabt sig når ugen er omme.

Skriv et svar