Er det muligt at låne penge, selvom jeg er i RKI?

frostrecords

Der er mange danskere, der har et ønske om at låne penge. Nogle vil gerne låne penge til at kunne få monteret deres drømmekøkken, mens andre derimod ønsker at låne penge i et lidt mindre omfang til f.eks. en shoppingtur, en kort ferie eller derimod en uforudset regning. I denne forbindelse skal det naturligvis gøres klart, at det ikke er alle, der har lige nemt ved at blive godkendt til et lån – og det gør sig både gældende i banken og hos de mange online långivere.

Hvis du gerne vil låne penge, men står registreret i RKI eller på anden vis er registreret som dårlig betaler, så er det dog noget, der kan blive en relativt stor udfordring. Dermed ikke sagt, at det er noget, der er helt umuligt for dig, for du har op til flere muligheder, selvom det samlede udvalg af lånemuligheder selvfølgelig vil være begrænset i denne forbindelse. Det er nemlig ikke alle udbydere, der er interesseret i, at skulle låne penge til en person, der står i RKI.

Er ovenstående en aktuel situation for dit vedkommende, så skal du dog ikke helt miste håbet. Du skal derimod selv være indstillet på, at det kommer til at kræve tålmodighed og grundig research fra din side, hvis du gerne vil ende med at finde frem til et godt lån, som du kan få lov til at optage, selvom du er registreret i RKI. Dog skal det gøres klart, at uanset hvordan, du vender og drejer situationen, så er det ikke til at komme udenom, at vil komme til at koste ekstra.

Hvorfor er det dyrere at låne penge som RKI-registreret?

Hvis en online låneudbyder vælger at låne penge ud til en person, der står registreret i RKI, der – som langt de fleste godt er klar over – er en stor database over folk, der er registreret som dårlige betalere, så løber de naturligvis også en større risiko, da det ikke er sikkert, at sådanne folk har mulighed for at betale lånet tilbage. For at kunne sikre sig, at det er risikoen værd, når de udbyder et lån trods en RKI-registrering, så vælger de naturligvis at gøre lånet dyrere.

Langt de fleste kan godt sætte sig ind i dette. Det er dog ikke sikkert, at du ønsker at betale yderligere renter og gebyrer, hvis du står overfor at skulle låne penge. Hvis det ikke er noget, du er interesseret i, så er der ganske enkelt ikke mulighed for, at du kan låne penge – mere er der ikke i dét. Det er også ensbetydende med, at hvis du står i RKI og ikke ønsker at betale yderligere for at få lov til at optage et såkaldt forbrugslån, så er det ganske enkelt ikke muligt.

I denne forbindelse skal det dog understreges, at der ikke kan gives et entydigt svar på, hvor meget, du skal forvente at betale i yderligere renter og gebyrer. Det er noget, der er meget forskelligt fra udbyder til udbyder, men – som der også er givet udtryk for ovenfor – så er det ikke noget, du har mulighed for at komme udenom. Som der tidligere er givet udtryk for, så er der heldigvis mange danskere, der er indforstået med, at en RKI-registrering er problematisk.

Sørg for, at du har råd til at betale lånet tilbage

Hvis du har planer om, at låne penge, selvom du er registreret i RKI, så bliver det dyrere end, hvis du ikke var registreret. Derfor skal det bestemt også gøres klart, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at sikre dig, at du rent faktisk er i stand til at betale lånet tilbage. Der er hvert år afsindigt mange danskere, der bliver fanget i fælden, fordi de ikke har råd til at betale deres lån tilbage.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at afdragene på et forbrugslån kan være relativt høje – særligt hvis du vælger en kort løbetid, så du hurtigt kan afdrage dit lån. Det skal dog gøres klart, at det først er, hvis du ikke kan overholde dine afdrag, at det for alvor kan blive en bekostelig affære for dig. Det vil nemlig resultere i, at der tilføjes yderligere renter og gebyrer, som kan gøre lånet markant dyrere.

Skriv et svar