Bliv klogere på dine rettigheder ved forsinket fly

sort hvidt fly

De fleste kender ikke til deres rettigheder ved flyforsinkelser, og det er ærgerligt, for der kan være mange penge at spare. Yderligere kan visheden om, at ventetiden ikke har været fuldstændig ligegyldig sikre, at ferien ikke bliver ødelagt fra start af.

Vi kender det nemlig alle. Man har gået og glædet sig i længere tid til den forekommende ferie. Alt er pakket og klar, børnene er spændte, og de voksne ser mest bare frem til at ankomme, så de kan få flyveturen med utålmodige unger overstået. Men lige som man har fundet sig til rette i boarding-området, får man kigget op på skærmen, og til alles skræk står der skrevet det, alle har gruet mest for, at flyet er forsinket.

Man kan nu risikere at skulle sidde og vente flere timer, og humøret daler drastisk i takt med, at tiden går. Man lover sig selv, at når man kommer hjem, så skal man i hvert fald skrive til flyselskabet og søge om kompensation. Når hverdagen har indfundet sig, glemmer de fleste dog hurtigt at gøre noget ved det, eller så kan de ikke overskue at skulle igennem hele proceduren. Rigtig mange mennesker går derfor glip tusindvis af penge.

Undgå forvirring med den rette hjælp

Passer du ind i ovenstående beskrivelse, så er du i hvert fald ikke alene. De fleste mennesker får aldrig gjort noget ved forsinkelsen, men det betyder ikke, at de ikke er irritereret over det efterfølgende. Mange bliver også i tvivl om, hvorvidt de overhovedet er berettiget til kompensation, og takker sig måske af med, at det er de formentlig ikke. Faktum er dog, at EU Forordning 261/2004 slår fast, at hvis ens fly har været forsinket, har man i teorien ret til kompensation. Loven gælder dog kun, såfremt man har fløjet fra eller til EU.

Det lyder jo lovende, og det er det også. Alligevel kan der spille andre faktorer ind, som kan være noget forvirrende. Kompensationens størrelse afhænger f.eks. af forskellige parametre. Derudover kan der være tilfælde, hvor flyselskabet har taget alle foranstaltninger mod omstændighederne, der har forårsaget forsinkelsen. I det tilfælde er man ikke berettiget til kompensation alligevel.

Alt dette kan få selv den skarpeste til at blive en anelse konfus for, hvor skal man starte og slutte? Her er der imidlertid stor hjælp at hente udefra. Er du interesseret i dette, så kan du klikke her og blive klogere på dine rettigheder ved forsinket fly. 

Flyforsinkelse med KLM

Det er muligt at søge erstatning for flyforsinkelser ved alle europæiske flyselskaber, da de er indbefattet EU Forordning 261/2004. Et eksempel her er KLM. Her er der forskellige penge at hente, alt efter om flyet har været forsinket – og i så fald hvor lang tid – aflyst eller overbooket. Der kan være op til 4.500 kr. at hente i kompensation. Har du været udsat for flyforsinkelse med KLM, så klik på linket og indhøst erfaringer, som kan hjælpe dig videre i processen.

Skriv et svar