Fokus på sundhed

I Danmark er der kommet stigende fokus på sundhed. I takt med at flere og flere jobs bliver stillesiddende er det et stort problem at folk ikke for rørt sig nok. Derfor er det vigtigt at man finder sig nogle aktive hobbyer, hvor man for bevæget kroppen. Her er det vigtigt at lave en sport, hvor man bevæger hele kroppen på en gang, for at mindske problemerne, der kan forekomme fra alt det stillesiddende arbejde.

Hvilket træning er bedst?
Alle former for træning er umiddelbart godt, men der er dog nogle fald grupper man skal holde øje med. Pga. den ovennævnte problemstilling er det vigtigt at man laver træning, hvor man står op og bevæger hele kroppen. Fx er cykling ikke det ideale som sport, da man er stillesiddende og herved kan øge sine changer for dårlige hold. Nogle gode eksempler på træning til at kæmpe imod alt det stillesiddende arbejde kunne være fodbold, da man her for bruget hele kroppen i synergi.

Fitness
Man kan også gå i fitnesscenter, hvor her er det bare meget vigtigt at man for varmet ordentlig op inden man begynder sin styrketræning. Hvis man har siddet på arbejdet en dag kan det faktisk have en negativ effekt at gå i fitnesscenteret og løfte tunge vægte, da man ville have en dårlig form pga. holdningen fra ens arbejde. Derfor er det vigtigt at man starter ud med at have en grundig opvarmning. Igen her ville det være dumt at sætte sig over og cykle, da målet med opvarmningen er at få bevæget så mange muskler og led i kroppen som muligt. Efter at have varmet op i mindst 5-10 minutter er det godt lige at strække lidt ud, for at få løsnet de stramme muskler fra ens arbejde.

Mad til træning
For at have en god træning er det vigtigt at have det rigtige brændstof i kroppen. Her har 32Gi nogle gode produkter til både inden, imens og efter træningen. Generelt er det vigtigt at få nogle langsomt optagelige kulhydrater inden træningen, for at have energi over en længere periode så man kan udholde en times lang træning. Hvis man har glemt at spise inden træning er det vigtigt, at man for nogle hurtige kulhydrater, som kan hjælpe en med at komme igennem ens træningsprogram.

Mål med træning
For at finde ud af hvad ens mål med træningen er kan man starte med at udregn dit bmi tal. Ved at kende sit BMI-tal kan man finde ud af om man har en fornuftig vægt i forhold til sin højde. Dette er dog mest brugbart for folk, der ikke træner, da den ikke tager højde for mennesker med mere muskelmasse end normalt. Efter at have fundet ud af om man er overvægtig eller undervægtig, kan man bruge en kalorie beregner til at beregne sit daglige kcal indtag. Dette kan gøres ved at bruge beregnere, som man kan finde ved en hurtig google søgning. Herefter kan man ”tracke” hvor meget mad man spiser og hermed kalkulere om man spiser for meget eller for lidt.

Skriv et svar