Sådan optimerer du din hjemmetræning

crosstrainer

Træning og fitness bliver tiltagende populært. Det er dog ikke alle der har lyst til at melde sig ind i et fitnesscenter, og så er hjemmetræning en rigtig god idé. Der kan du selv styre dit tempo og måden du træner på. Med internettets mange ”how to”-videoer kan du også sagtens køre dit eget program og få råd om træning uden at være medlem af et center.

Men en god hjemmetræning kræver selvfølgelig, at du har de rigtige forudsætninger for at komme godt rundt i alle muskelgrupper og cardio. Hvad end dit mål er at tabe dig, blive mere markeret eller bare føle velvære, så skal man planlægge sin træning ordentligt for at få det optimale ud af anstrengelserne.

Man kan få træningstips et utal af steder nu om stunder. Hos CLS.dk kan man eksempelvis få gode råd om kost og motion, tips og tricks til øvelser og meget andet.
Når man opbygger sit eget hjemmetræningscenter, kan man gå all in på udstyr eller være mere lavpraktisk og finde naturlige ting, som kan løftes, kastes og deslige. Ligegyldigt hvad du vælger er motivationsfaktoren relevant, så sørg altid for at gøre træningen sjov og udfordrende for at holde din egen energi oppe.

En crosstrainer kan det hele

Hvis du gerne vil træne derhjemme, skal du tænke over hvilket udstyr du investerer i. Vil du bruge en stor sum på alverdens forskellige vægte og maskiner, eller vil du prøve at samle mange øvelser i en maskine?

En crosstrainer bringer mange muligheder ind i dit hjemmefitnesscenter på en gang. Den fungerer nemlig bedre end motionscyklen, hvis du vil øge forbrændingen, da der er større variation i de muskelgrupper, som skal bruges i maskinen.

På motionscyklen er det mest benene og cardio der er fokus på, mens crosstraineren aktiverer hele kroppen. Maskinen kan hjælpe til genoptræning, bedre kondition, effektivt vægttab og så kan den hjælpe til at give en mere varieret træning.

Det er vigtigt at bemærke, at crosstraineren er rigtig god til cardiotræningen, men hvis du vil øge din muskelmasse, er det en god idé at kryde træningen med håndvægte. Det kan man læse mere om hos Cls.

Hjemmetræning passer til vores samfund

I tidens konkurrenceånd er det de færreste som har mange timer til overs, når arbejdsdagen er overstået. Netop derfor er hjemmetræning blevet tiltagende populært, da vi selv kan kontrollere tiden og hurtigt kan hoppe i træningstøjet og ind stuen eller ud i garagen på en måtte eller en crosstrainer.

Det tiltaler mange, at man selv er i fuld kontrol, men det kræver også noget af en selv, hvis træningen stadig skal være værdifuld. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig nogle mål for din træning, hvis du træner for dig selv derhjemme. Det duer ikke, hvis du går umotiveret rundt og løfter en håndvægt et par gange og træder et par gange i pedalerne på motionscyklen.

Tænk igennem, hvad du går efter og lav en plan for, hvad du skal gøre for at nå dine mål. På den måde bliver træningen sjovere og mere motiverende, hvilket bevirker at du med større sandsynlighed for noget godt ud af din træning.

Skriv et svar