Har du en sund mund?

Der er ikke nogen accessoires, der er mere vigtig en vores smil. Når vi smiler til verden, føles alt meget bedre, og derfor bør vi altid kunne vise vores tænder frem. Lige præcis tænderne er der dog mange, der gerne vil skjule, måske fordi de ikke ser ud, som ønsket, eller fordi de er ømme.

Og netop den ømhed kan tage meget glæde og mange smil fra dig. Det kan være hårdt at komme gennem en dag med ømhed i munden, og den kan gøre det svært at spise som vaneligt.

Derfor bør du altid få tjekket dine tænder, så du ved, at du har en sund mund.

Husk de regelmæssige tandlægebesøg

Der kan være mange forskellige grunde til, at du oplever gener med dine tænder eller tandkød. Ofte skyldes det et hul eller et begyndende hul, og derfor er det både let og hurtigt at komme smerterne til livs, før de gør større skade på dit humør og dine tænder. Læs mere her.

Tag kontakt til din lokale tandlæge og få en tid til at sætte dig til rette i tandlægestolen. På den måde kan du få en diagnose på din ømhed, du kan blive behandlet, og du kan samtidig sørge for korrekt vejledning i forhold til forebyggelse mod huller.

Hold øje med begyndende huller

Når du har et begyndende hul i din tand, bør du få det behandlet tidligst muligst muligt, derfor kan det godt betale sig at holde øje med munden. Desværre er det ikke alle begyndende huller, der er synlige, hvorfor dine regelmæssige tandlægebesøg er vigtige.

Du bør dog holde øje med mørke områder på tandoverfladen, hvide rander langs tandkødet og opløsning af din emalje. Din tand vil desuden være en smule mere sårbar, hvis der er et hul på vej lige såvel, som du kan opleve dårlig ånde og mundtørhed.

 

Skriv et svar