Hvilket gulv skal jeg vælge til mit hjem?

Trænger dit gulv til en make-over, eller du lige flyttet i nyt hus eller lejlighed, hvor der trænger til nyt gulv, så er der nogle overvejelser, du skal gøre dig, for mulighederne er mange, når det kommer til gulve. Nogle af de ting, du skal overveje, er eksempelvis det følgende:

  • Hvilket slags gulv er det overhovedet muligt at få lagt i denne type bolig?
  • Skal der være gulvvarme?
  • Skal gulvet kunne holde til vand/fugt?
  • Hvor meget arbejde ønsker du at lægge i vedligeholdelse af gulvet?
  • Hvad er dit budget for gulvet?
  • Hvordan skal gulvet passe sammen med resten af indretningen i hjemmet?

Alle disse ting er overvejelser, som du skal gøre dig for at kunne få lige netop det gulv, der passer til din drømmebolig. 

Der findes forskellige slags gulve, og det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i, hvis man ikke selv er håndværker, indretningsarkitekt eller lignende. Herunder finder du lidt info om tre af de mest typiske former for gulve:

Trægulv

Et trægulv består af træbrædder, som er blevet høvlet således, at de er glatte og uden splinter. Trægulv findes i mange forskellige slags træsorter, så det er helt op til dig, hvad du synes passer bedst til dine behov. Når et trægulv bliver slidt kan det nemt høvles, således at det fortsat ser pænt ud. Trægulv er nemt at rengøre, giver god akustik, og det optager og afgiver fugt til rummet således, at det gode indeklima bliver bibeholdt. Det er vigtigt, at man husker på, at der naturligt vil opstå revner i et trægulv, da det reagerer på forskellige niveauer af fugt. 

Vinylgulv

Vinyl er et blandingsprodukt, som ofte består af pvc, klor, råolie, phthalater og andre blødgørende stoffer. Vinyl er utroligt slidstærkt og lægges typisk i entré, bryggers og køkken. Du kan finde vinylgulv i mange forskellige slags design, så det giver rig mulighed for at kunne være kreativ med indretningen. Vinyl egner sig godt til gulvvarme og kan lægges på en måde, der gør det vandfast. Et vinylgulv er nemt at rengøre og vedligeholde. Husk at vinyl er et plastmateriale, og at det derfor ikke kan repareres eller renoveres.

Laminatgulv

Et laminatgulv består oftest af en kerne af spånplade, et lag plastmateriale og har en overflade som er modstandsdygtig mod ridser og slid. Laminatgulvet findes i mange forskellige designs, er vandafvisende og egner sig godt til gulvvarme. Et laminatgulv er slidstærkt på trods af, at det ikke skal overfladebehandles. Husk dog på at et laminatgulv ikke kan repareres med en gulvafslibning, samt at materialet ikke tåler for megen fugt. 

Vil du vide mere om gulve så læs her

Skriv et svar