Reducér dit stress op til julen

Den danske sommer er ovre og selvom der er lidt tid til, bliver det hurtigt december måned og jul før vi for set os om.

December måned er en travl måned med gavekøb, firmaarrangementer og familie fester og der er derfor mange gøremål der skal fokuseres på og huskes på, og derfor hurtigt kan blive glemt i farten. Specielt gaver kan være en udfordring, ikke mindst fordi venner og familier ikke altid kan være gode til at melde ud hvad de ønsker sig og hvor det evt kan handles henne af. Et råd er derfor tidligt at lave en oversigt over hvem du skal huske og købe gaver til og evt. hvilket budget du kan bruge på hver enkelt. En anbefaling er derefter at skrive til dem tidligt, så de bliver mindet om dette og for gjort sig nogle tanker omkring deres gaveønsker. Skriv gerne til dem i minimum midten af november måned og gerne før, så de har et par uger at tænke sig om i og du derefter kan ordne dine julegaver senest tidligt i december måned. Herved undgår du stress med julegaveindkøb helt op til den 24 december og kan fokusere på eks. firmajulefrokost og familie arrangementer.

En ting der nemlig er værd at forbedre sig på er den årlige firmajulefrokost. Her kan du opnå status og lære dine kollegaer bedre at kende privat, så du kan opnå et bedre social liv på arbejdspladsen og derved en større tilfredshed og glæde på din arbejdsplads. En anbefaling herfra er at få ordnet det praktiske så tidligt som muligt, så du ikke stresser over unødige ting, men i stedet kan fokusere på at nyde julen, som det dejlige måned det nu er. Få derfor planlagt tidligt i forløbet, hvilket makeup og eks. Hvilken kjole du skal have på. Hvis du planlægger dette i god tid, er der også her både mindre stress, men også penge at spare. Du kan her eks. Bestille flere kjoler hjem online i mærker som minimun og prøve de forskellig kjoler derhjemme i afslappede omgivelser. Ved at bestille dem i god tid, kan du gratis returnere dem og stadig have tid til, at bestille eller finde en ny kjole andetsteds. Ved at gøre dette i god tid sikrer du dig, eller i hvert fald forøger din chancer for, at finde et outfit som du føler dig selvsikker og godt tilpas i.

Der kunne nævnes utroligt mange områder, hvor vi kunne give lidt inspiration til, hvad vi føler der er værd at få styr på før julemåneden melder sin ankomst. December måned er en højtid for både kærlighed, hygge og familiekomsammener. En sidste ting vi derfor vil give råd om er at få styr på sin bolig, så man er tilfreds og klar til at invitere og få uventet besøg derhjemme, da det ellers kan give stress og stor ubehag ikke at være klar til dette. Sørg derfor for at der er pænt og rydeligt, så dette ikke er noget du behøver at bekymre dig om i december måned og skal til at rydde op lige inden gæsternes ankomst. En anden ting de fleste ikke husker eller fokuserer på, er også at have den rigtige gæstfrie belysning i dit hjem. En dårlig belysning kan nemlig være en stor gene for dine gæster og research viser at dårligt lys kan give ondt i hovedet og ubehag, hvilket kan give dine gæster en dårlig oplevelse. Fokuserer derfor især på at finde de rigtige spisebordslamper, da det typisk er omkring spisebordet dig og din date eller hele familien er samlet og skal sidde over længere tid.

Ved at følge denne inspiration er der mulighed for at undgå nogle af de værste syndere inden for stress i julemåneden, og derved sørge for at du opnår en større kvalitet og nydeles i december måned, som dette måned er tiltænkt.

Rigtig god december måned til dig og din familie, når vi når dertil!

Skriv et svar