Sådan forsikrer du dig at dit boligkøb er det rigtige

Det at købe en bolig er for nogle mennesker blandt de største beslutninger i livet, hvorfor den skal tages med omhu. Det første er ikke altid det bedste, hvorfor man aldrig blot skal stille sig tilfreds med den første ”nogenlunde” bolig, man støder på. Ærgrelsen vil være enorm, hvis man havner i en situation, hvor man fortryder sit køb af en bolig, fordi man ikke lagde nok arbejde i at forsikre sig, at det var det helt rigtige valg. Der er flere forskellige aspekter, der spiller ind, når man skal være på den sikre side med sit boligkøb.

Benyt dig af en boligadvokat

Det kan være, at du har forelsket dig i et sted og bo, og ejendomsmægleren oven i købet taler boligen op og fremhæver alle de positive sider ved det at bo der. Ved køb af bolig må man dog ikke lade sig blænde af kærligheden. Det handler om at tænke rationelt gennem hele processen og lade mavefornemmelsen samarbejde med hjernen.

Dette kan være meget svært at praktisere på egen hånd, hvorfor det ofte er nødvendigt at få professionel hjælp. Hjælpen kan mest effektivt komme fra en boligadvokat, som eksempelvis kan findes vel at klikke på linket.

En boligadvokat vil hjælpe dig som køber med at fremhæve alle de relevante informationer omkring en bolig, som ejendomsmægleren kan have en tendens til at lægge skjul på for at fremtvinge et køb. Hermed ikke sagt at ejendomsmæglere er nogle bedrageriske mennesker, men det er vigtigt at have i mente, at de er uddannede sælgere og derfor vil løbe langt for, at du skriver under på den pågældende købskontrakt. Af denne grund vil en boligadvokat udgøre en meget god modpart til dette.

Tjek boligens stand

Igen her kan man, hvis man lader mavefornemmelsen tage kontrollen over sin beslutningsevne, ende med at tage valg, som indeholder en sandsynlighed for at kunne skuffe i sidste ende. Forinden man køber en bolig, er det nemlig vigtigt, at man er 100 % forsikret om, at boligen befinder sig i en stand, som man er tilfreds med.

Det er ikke ofte, at man ser den almene borger have de kvalifikationer, der skal til for at lave en sådan vurdering, hvorfor man igen her kan gavne af hjælp fra professionelle fagfolk. Det kan nemlig være, at man er kommet til at købe en bolig, der kræver en behandling af en art. Det er dog ikke verdens undergang, hvis dette er tilfældet, eftersom nogle behandlinger kan klares uden, at det gør alt for ondt i pengepungen. Hvis man eksempelvis er ramt af fugt i kælderen, vil man have fordel ved at klikke på linket og bestille et uforpligtende tilbud.

Hvis boligen er i dårlig stand, som fugt i kælderen er et velkendt eksempel på, kan det have værre konsekvenser end det faktum, at det er ubehageligt at bo i. Det kan nemlig være dårligt for miljøet. Hvordan man forsikrer, at ens bolig er tro mod miljøet, kan der læses mere om på Miljoeordbog.dk.

Vær tilfreds med prisen

Det er måske selvsagt, at man skal købe sin nye bolig til en pris, som man er fornøjet med. Det er dog blevet aktuelt mange gange før, at man har indgået en aftale med sælger, som man nogle år efter har fortrudt. Derfor skal man aldrig stille sig tilfreds med den første pris, der bliver foreslået. Den første pris er vejledende og altid op til forhandling, hvorfor man ligeså godt kan forsøge at få den til at rykke på sig.

I forhandling af pris gælder det om at være standhaftig og lade være med nemt at blive manipuleret. Kompromisser kan dog være positive at indgå, hvis man er fast besluttet på at købe boligen og der samtidig er et pres fra andre købere. Ærgrelsen ville nemlig være endnu større, hvis handlen røg mellem fingrene på en og man endte med ingenting.

Skriv et svar