Udstyr til katte: Disse 3 ting skal du have

Overvejer du at få en kat? Ligesom med andre kæledyr er der en række ting, som er nødvendige at anskaffe, når købet lyder på en kat. Basale ting i hjemmet henvendt til katten vil gøre kæledyrets liv så behageligt og rart som muligt, så du dermed også kan nyde kattens dejlige selskab. I det følgende får du et overblik over tre ting, som enhver kat ikke kan undvære i boligen.

Kattebakke

Kattebakken er bestemt en af de ting, som du ikke må glemme at skrive på huskelisten. Denne er kattens toilet og er dermed en vigtig ting for katten. Du vil kunne finde mange forskellige typer kattebakker på markedet, men prøv at undgå de lukkede bakker. Denne bakke vil måske være tillokkende for dig, men din kat vil helt sikkert ikke bryde sig om den grundet den manglende ventilation. Køb derfor med fordel en åben model, hvilket ligeledes vil gøre rengøringen af bakken hurtigere og nemmere. Det vigtigste ved typen af kattebakken er endvidere, at den er stor nok. Bakken må gerne være 1 ½ gange kattens længde. Dette vil ligeledes øge kattens lyst til at anvende bakken.

Sørg desuden for ikke at stille kattebakken ved siden af din kats foder og vand, og placer den ikke i dagligstuen eller i en lille entré, hvor der tit kommer folk ind ad døren.

Kattegrus, sand eller naturstrøelse

Som tilbehør til kattebakken, skal du have fat i noget sand, grus eller naturstrøelse. Flere undersøgelser viser, at katte foretrækker at ”gå på toilet” i sand, men mange katteejere bruger ligeledes grus uden problemer. Husk at rengøre kattebakken med klorin med jævne mellemrum, idet dette vil stimulere kattens lyst til at bruge bakken. Find et godt udvalg af kattegrus på Dyrelageret.dk.

Transportkasse

Ligesom hunde gerne vil have en hundeseng eller en hundekurv, vil din kat også holde af at få en transportkasse i gave. Katten vil bruge kassen til at sove eller slappe af i, så derfor kan du eksempelvis lade den stå fremme til daglig på gulvet i stuen eller køkkenalrummet. Transportkassen er desuden superrar at have, hvis du skal ud at rejse, hen til dyrlægen eller have katten passet ved familie eller i kennel. Din kat vil nemlig føle en stor tryghed ved selv at have sin egen transportkasse med, så opholdet eller turen ved dyrlægen bliver så behagelig som mulig.

Skriv et svar