Overnatning i det fri – om vinteren

Overnatning i det fri

Selvom det er vinter, og årstiden har bragt kulden med sig, så behøver det ikke afholde dig fra at nyde friluftslivet og tage nogle overnatninger i det fri. Der findes i Danmark 1.500 overnatningspladser, hvor du enten kan slå dit telt op eller sove i shelter. På Naturstyrelsens hjemmeside er der en oversigt over, hvor man finder disse overnatningspladser. At sove i det fri er en fantastisk oplevelse, som kan bringe dig tættere på naturen, og du bør derfor ikke lade vinterens kulde afskrække dig fra at tage på tur i det fri. Her får du nogle tips med på vejen så at du kan få en god oplevelse med at overnatte i det fri om vinteren.

Hold varmen i soveposen

Der findes mange forskellige slags soveposer, som er egnede til, at du kan holde varmen om natten, selvom der er frostvejr. Det kan dog også være, at du har to soveposer liggende, og så kan du holde varmen ved at pakke dig ned i dem begge to. Det vil sige, at du tager den ene sovepose udenpå den anden. Skal du overnatte i telt udenfor flere dage i træk så husk at tage soveposen ud af teltet om dagen for at lade den tørre – den kan nemlig godt blive fugtig grundet den kondens, der ofte dannes på indersiden af teltdugen. Husk også at redde op inde i teltet, mens der stadig er lyst, så at du kan se noget og ikke bliver for træt til at gøre det ordentligt.

Tænk over hvor du slår dit telt op

Skal du sove i telt, så er det vigtigt, at du overvejer, hvor du slår det op henne på overnatningspladsen. Teltet skal gerne slås op et sted, hvor der er godt med læ, og hvor solen kan skinne på det, således at teltet kan blive opvarmet så meget som muligt af solens stråler.

Pak dig godt ind

Tag godt med tøj på når du skal overnatte ude om vinteren og gerne i mange lag, så at du kan fjerne og tilføje lag alt efter hvor varmt og koldt, du har det. Det er dog ekstremt vigtigt, at du sørger for at holde dig godt varm – specielt hvis du skal sidde stille ude i kulden i længere tid ad gangen.

Sæt gang i bålet med det samme

Det er vigtigt, at få bålet startet op så snart, du ankommer til overnatningsstedet. Flammerne skal nemlig have taget ordentligt fat, førend bålet afgiver den mest optimale mængde varme. Denne varme er vigtig at kunne varme sig ved, når kroppen ikke er i bevægelse.

Er du den ekstra friske type? Prøv vinterbadning

Nu om dage er der rigtig mange danskere, der nyder at vinterbade, og det skyldes blandt andet, at det udskiller endorfiner at hoppe i det kolde vand, og man oplever en form for rus, som giver kropslig velvære. Er du den ekstra friske type, der godt kunne tænke sig at kombinere den næste overnatning i det fri med en omgang vinterbadning, så bør du undersøge, hvordan du gør det på den mest sikre måde. Du kan finde masser af information om vinterbadning online.

Skriv et svar