Lav lækker wokmad på professionelt gasblus

Der er mange muligheder for at lave lækker og god mad udenfor, og typisk tænker man på bålmad eller grillmad, når der snakkes om at lave mad i det fri. Det er dog ikke de eneste muligheder, der er, for at lave mad udenfor. Gasblus kan også sagtens anvendes til at lave mad udenfor, og det behøver du ikke være campist for at anvende.

Du kan sagtens lave mad over gasblus i din egen have, ligesom du ellers ville grille. Mange kokke tilbereder mad over gasblus, da de mener, at det giver de bedste muligheder for at stege eksempelvis kød, ligesom man ønsker det. Noget du nemt kan lave over gasblus er wokmad. Wokmad er lækkert og nemt og ikke mindst sundt. Det er noget, du nemt kan give dig i kast med som det første, du prøver af put dit gasblus.

Hvad er wokmad?

Wokmad er mad, som man typisk laver i en såkaldt wok, som er et stegeredskab, men mange tilbereder også wokmad i pander og gryder. Du får dog de bedste forudsætninger for at få tilberedt wokmaden til perfektion ved at investere i en rigtig wok. Wokmad består ofte af grøntsager, magert kød og eventuelt nudler, men du kan nemt sammensætte dine helt personlige wokretter med lige netop de ingredienser, som du bedst kan lide. Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge en wok til, så du kan altså også tilberede ’almindelig mad’ i din wok. Wokmad er specielt populært, da det ikke tager lang tid at stege grøntsager og kød i wokken, så wokmad passer perfekt ind i en til tider travl hverdag.

Hvad kan jeg putte i min wokmad?

Som sagt så er mulighederne næsten uendelige, når det kommer til, hvad du kan tilberede i din wok. Man bruger dog typisk magert kød til wokmad som eksempelvis kylling. Fisk og skaldyr kan også sagtens anvendes. Der skal ikke tilsættes nogen former for sauce til din wokmad før til allersidst, hvor du tilsætter det til kødet og grøntsagerne i wokken. Maden skal nemlig ikke komme til at koge men stege, så at grøntsagerne bliver sprøde. Et eksempel på en sauce, som kan tilsættes til wokretten er østerssauce som ofte bruges i wokmad. Når det kommer til grøntsagerne kan du for eksempel anvende kål. Her kan det anbefales at anvende hvidkål eller grønkål, da det passer godt sammen med asiatiske krydderier og smage, mens blomkål og broccoli egner sig mindre godt til det.

Hvilket gasblus skal jeg vælge?

Der er rigtig mange gasblus, som både er til indendørs og udendørs brug eller udelukkende til udendørsbrug. Det betyder også, at der er rigtig mange forskellige varianter at vælge imellem. Det er selvfølgelig en fordel at investere i et gasblus, som kan anvendes både indenfor og udenfor, så at du har flere muligheder i forhold til madlavning og event. Hvis du vil stege din wokmad på den mest professionelle vis, så bør du investere i et gasblus, som yder hele 12 kW. Så er du sikret wokmad, der lynhurtigt er stegt til perfektion.

Skriv et svar