Sådan får du den bedste tur på Camp Nou

Hvis du planlægger at se en fodboldkamp, mens du er i Barcelona, så er der gode muligheder. Den catalanske hovedstad råder nemlig over Europas største fodboldstadion, hvor en af verdens mest succesfulde klubber folder sig ud. Så hvad enten om du er hardcore fan eller bare gerne vil opleve det legendariske stadion, så kommer her nogle ting du kan overveje før du ser Barca spille.

Vælg kampen med omhu

Hvis du gerne vil have den bedste oplevelse på Camp Nou, så vælg kampen med omtanke, da folk nogen gange klager over mangel på stemning, når de lidt mindre hold kommer på besøg. På den anden side, så kan du ved de små hold være heldig at opleve en masse mål fra Messi og co måske ved kampe mod hold som Levante, Mallorca, Osasuna eller en af de andre mindre klubber. Til de største kampe som mod Real Madrid, Atlético Madrid, Espanyol samt Champions League-kampe kan du forvente meget mere spænding i kampene og især stemningen er høj på stadion. Godt nok er Barcelona favorit til at vinde La Liga med odds 2/5 hos bookmakerne, men Real Madrid og Atlético Madrid er ikke langt bagud, så der er lagt op til kamp. Da Real Madrid er ærkerivalen til Barca, vil en sådan derby kamp også være helt specielt. Ved disse kampe skal du dog regne med at billetterne er lidt dyrere end normalt.

Stå med de lokale

Når du skal til at vælge sæde, skal du tænke over indretningen på stadionet. De billigste billetter finder du på de øverste tribuner længst væk fra banen. Herfra har du en fantastisk udsigt ud over hele stadion, men stemningen er ikke lige så høj, som hvis du vælger en plads bag målet, hvor de rigtige fans holder til. Her vil du virkelig kunne mærke stemningen, og det kan vise sig at blive sjovere, ligesom du også vil være tættere på målet, hvilket hvis du er heldig, betyder at du kan se Messi helt tæt på mens han scorer.


Kilde: Unsplash

Sådan kommer du ud på stadion

Der er flere metrostationer tæt på Camp Nou, så hvilken metrolinje du vælger, handler om hvorhenne i byen du befinder dig. Tag linje 3 hvis du er tæt på Diagonal stationen i centrum, Placa Catalunya eller Passeig de Gracia og stå af ved Palau Reial eller Les Corts. Tag linje 5 hvis du er tæt på la Sagrada Familia og stå af ved Collblanc eller Badal. Ankom i god tid,så du kan nå en forfriskning eller nogle snacks på en af de mange barer i området, og tilslut dig resten af fansene når de marcherer til stadion.

Tag tidligt ind på stadion

Camp Nou er det største stadion i Europa, og med en kapacitet på knap 100.000, er det altid et større logistisk arbejde at komme ud til stadion, hvor det også kan tage lidt tid at komme ind og finde sin plads. Ved at komme tidligt, kan du også opleve hvordan stemningen på det berømte stadion langsomt bygger sig op, og det er speciel fornemmelse som du ikke bør være foruden.

Klæd dig rigtigt på

Når du står og skal vælge dit outfit på kampdagen, skal du være opmærksom på at Camp Nou er et stadion uden tag, og det kan godt blive koldt fodboldsæsonen igennem selv i Barcelona. Hvis du kommer mellem november til marts så sørg for at have jakke og måske en paraply klar.

En oplevelse på det største stadium i Europa, Camp Nou, er en helt speciel oplevelse, så hvis du er i Barcelona så tjek Barcas program ud og planlæg en tur til stadionet.

Skriv et svar