Victor og Frida tog et bolig lån online til deres første bolig

Victor Andersen og Frida Jensen, som begge er 20 år, har nettet købt deres første bolig sammen. De har været kæreste i snart fire år, lige siden de mødte hinanden i 1. g i gymnasiet, og nu er de flyttet til Aarhus for at studere begge to. Victor Andersen skal læse til ingeniør, mens Frida Jensen skal læse historie.

”Vi kiggede på at bo på kollegium, men det var ikke rigtig os. Vi ville gerne have noget, der var helt vores eget,” siger Frida Jensen. De begyndte derfor at se på bolig lån online.

”Det virker som lidt af en jungle, når man skal til at købe bolig først gang,” siger Victor Andersen. Hverken hans eller Fridas forældre havde råd til at hjælpe dem med en lejlighed, og de to unge måtte altså selv finansiere den.

”Det hele blev meget nemmere for os, da vi fandt siden lån.dk. Der kunne vi hurtigt danne os et overblik over de forskellige lån, og hvad de ville koste os. Derfra gik det meget nemmere med at finde det rigtige lån for os,” siger Frida Jensen.

Nemmere at låne via nettet

De to unge var til nogle møder med forskellige banker, men kunne ikke rigtig finde et lån, der passede til dem.

”Det er svært at få et banklån, når man ikke har nogen penge i forvejen. Det virker som om, at man skal have penge for at låne penge, og hverken Victor eller jeg havde særligt mange penge. Et forbrugslån var altså en langt bedre mulighed for os,” siger Frida Jensen.

De to unge lånte hver 400.000 kroner i forbrugslån. Det gav dem mulighed for at købe en lille to værelseslejlighed.

”Det er ikke stort, men det er vores eget, og det er det, der er det vigtigste,” siger Victor Andersen. Forbrugslånene har de planer om at betale af med SU-lån, der har en lavere rente.

Nettet er det naturlige sted for unge at kigge efter lån

De mener begge, at banksystemet, som det er nu, er forældet.

”Det er på nettet, de unge er,” siger Victor Andersen. ”Det giver ikke mening, at man skal møde personligt op for at få et lån. Det er alt for ufleksibelt. Som minimum kunne de da gøre det muligt at tage et møde via skype, på den måde behøver man ikke at møde op nede i banken.”

Begge var derfor meget glade for de muligheder, de havde på lån.dk.

”Lån.dk har virkelig stillet de forskellige lån meget simpelt og overskueligt op. Det gjorde det virkelig nemt for os at se, hvor meget det ville koste. Vi havde talt med vores forældre om, hvad vi skulle kigge efter, men når vi for eksempel kunne se de regnestykker, som de havde lavet på lån.dk, blev det hele pludselig meget mere konkret for os,” siger Frida Jensen.

Selvom parret er glade for deres lille lejlighed, går de allerede og drømmer om deres næste fælles boligkøb.

”Det kunne i hvert fald være rart med et større badeværelse,” siger Frida Jensen.

Skriv et svar